Tuesday, June 4, 2013

Hu And The Hilltops - I'll Follow You(1966)Biografie Hu And The Hilltops

Haagse rhythm & bluesgroep die nooit op grote schaal doorbreekt en vooral van belang is als leverancier van meer en minder bekende muzikanten.
1965
Hu and The Hilltops spelen veel in de Haagse kroegen en discotheken. De band speelt voornamelijk rhythm & blues. Platenmaatschappij Polydor toont interesse en tekent de groep.
1966
In de Haagse GTB-studio, inmiddels verworden tot een hitfabriekje, neemt de band de eerste singles op. Cry Me A River, een cover van Julie London, behaalt nummer 27 in de Top 40. Na dit succes geven de bandleden hun reguliere banen op en storten ze zich op de muziek. De tweede single Can’t You Hear Me doet echter niets. De derde single Something You Got wordt in Londen opgenomen en haalt in september net aan de Top 40. Den Heyer wordt vervangen door toetsenist Roy van der Merwe (ook wel Roy Marley genoemd) om het geluid van de groep professioneler te doen klinken. Ondanks het belabberde geluid krijgt het eerste en enige album I’ll Follow You wat aandacht van pers en muziekwereld.
1967
Drummer Henk van Meerbeek vertrekt naar het buitenland en wordt vervangen door Cesar Zuiderwijk (ex-Ladybirds). Als de nieuwe single Touchin’ You Is Lovin’ You flopt houdt de groep het voor gezien. Zanger Fred de Wilde stapt over naar Shocking Blue nadat Barry Hay (ex-Haigs) heeft bedankt voor deze vacature. Hans van Toorn gaat verder als solo-artiest onder de naam Ralph Anderson. Cesar Zuiderwijk gaat drummen bij Livin’ Blues en vanaf 1970 bij Golden Earring.

1980
Op 13 juni vindt er in Den Haag een grootschalig reünieconcert plaats onder de noemer Haagse Beatnach. Voor deze gelegenheid staan Hu and The Hilltops voor één keer weer op het podium, naast bands als Q 65 en Shocking Blue.

2005
Hans van der Toorn en Fred de Wilde voeren Cry Me A River uit van Hu & The Hilltops tijdens de Haagse Beatnach op Parkpop.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...